logo-vervolg

Brinkhoekweg 55 te Zwolle

Schitterende locatie met vrijgelegen (voormalige) boerderij met dubbele woongelegenheid en diverse voormalige bedrijfsopstallen, op een kavelgrootte van ca. 3.670 m2


>> meer foto's

 

ALGEMENE OMSCHRIJVING

Het betreft een pand gelegen ten noordoosten van het centrum van Zwolle. Alhoewel de indruk bestaat dat men buitenaf woont, zijn zowel het centrum van Zwolle als alle dagelijkse voorzieningen op korte afstand gelegen. De locatie is schitterend en grenst aan de villawijk Brinkhoek. Het pand heeft vrij uitzicht over de landerijen. Het vroegere gebruik van het pand als boerderij is nog terug te vinden in de bijgebouwen en de aanwezigheid van een “deel” aan de achterkant van de woning. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1863. Een gedeelte van het pand is ca. 10 jaar geleden gerenoveerd. In 2002 is een deel van de bijgebouwen geheel vernieuwd.
Het pand is momenteel in gebruik als dubbele woning, met een groter gedeelte voor een gezin een kleiner gedeelte voor een inwonende ouder. Beide woningen hebben hun eigen entree .

Zwolle is een veelzijdige stad met veel voorzieningen zoals middelbare scholen, een HBO instelling, een levendig centrum, veel sportvoorzieningen, theaters en andere culturele instellingen.
 


OBJECT OMSCHRIJVING
 

Het betreft een vrijstaand pand dat geschikt is voor diverse gebruiksdoeleinden.
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen (gas, water, electriciteit en riolering).
Er bevinden zich geen ondergrondse tanks in het perceel maar wel voormalige gierkelders.
 

Het object is uitgevoerd in steen met deels spouwmuren en het is gedekt met pannen. De ramen zijn geheel uitgevoerd met isolerende beglazing en de woonvertrekken worden verwarmd middels CV (ketel Combi-Comfort 2011). De woning is aangesloten op Cai-kabel.
Omdat het een voormalige boerderij betreft heeft het pand een aantal grote ruimtes, zoals een “oude” en een “nieuwe deel” die geschikt zijn voor meerdere doeleinden. De tuin aan de voorkant is voorzien van ruime “zithoeken”, waarbij privacy is gewaarborgd.
De locatie is schitterend, het perceel is groot en de inhoud van de hoofdgebouwen is ruim (ca. 2.000 m3) en de bedrijfsopstallen hebben diverse gebruiksmogelijkheden.
 

Indeling hoofdwoning
Entree; grote centrale hal; met meterkast, garderobe en toilet; woonkamer met houten vloer en grote ramen op het westen, gesloten woonkeuken met plavuizen (vloerverwarming) en moderne keukenapparatuur, grote ramen op het westen, grote kast met boiler en aparte kelder, vanuit hal toegang tot drie slaapkamers en badkamer v.v. ligbad, douche, wastafel , toilet en vloerverwarming. Vanuit hal toegang naar ruime bijkeuken en voormalige “deel” (75m2 ).
Eerste verdieping: vaste trap vanuit de centrale hal naar overloop; twee slaapkamers met riante Velux-dakramen en vaste kasten.
Achter de woonkeuken bevindt zich een prachtige geïsoleerde bedrijfsruimte voorzien van een klinkervloer met een oppervlakte van ca 85 m2. Deze ruimte heeft een eigen entree aan de achterzijde. De oude deel is geïntegreerd in de oorspronkelijke boerderij met een oppervlakte van ca 75 m2.
 

Indeling aanleunwoning
Berging; entree/hal, toilet en douche; woonkamer (ca. 23 m2 ), open keuken, eigen badkamer, trap naar boven,
Eerste verdieping: twee slaapkamers, waarvan 1 met wastafel, kast met wasmachine, droger geiser en CV ketel (Remeha, 1983), een derde, ruime slaapkamer met vaste kasten (gesitueerd boven de slaapkamer van de hoofdwoning). De vliering is via een vlizo-trap bereikbaar.
 OVERIGE OPSTALLEN
 

De overige opstallen bestaan uit 5 separate en vrijstaande gebouwen. In het algemeen zijn de bijgebouwen niet van recente datum.
 

Paardenstal
Vrijstaand, onbeschoten kap wanden van hout en abc-dak met een afmeting van ca 12 x 7.5 m. In deze stal zijn electriciteit en water aanwezig. Centrale gang met 4 paardenboxen en ruimtes voor opslag c.q. gereedschap.
 

Voormalige varkensschuur
Vrijstaand, halfsteens muren, gedekt met abc-golfplaten, met een afmeting van ca. 9 x 19 m.
 

Op het erf is een gierkelder aanwezig met een inhoud van ca 190 m3.
Voorts zijn diverse bedrijfsopstallen en een hooiberg aanwezig
 


ALGEMEEN
 

Planologische bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Zwolle heeft het objekt de bestemming “agrarisch gebied van landschappelijke waarde met agrarisch bouwperceel”.
 

Courantheid
Het pand heeft in de huidige vorm diverse gebruiksmogelijkheden als woon- en bedrijfsruimte.
Een andere optie bestaat uit het saneren van de bestaande opstallen, waarna twee of drie nieuwe bouwkavels kunnen worden gerealiseerd. Uiteraard dient hierover nog nadrukkelijk afstemming met de gemeente Zwolle plaats te vinden.
 

Ontsluiting
Het geheel is uitstekend ontsloten naar de openbare weg en de verbinding naar de snelweg A 28 en het centrum van Zwolle is optimaal.
 


VERKOCHT
 

Deze tekst is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Het rentmeesters- en makelaarskantoor stelt zich echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolkomenheden.