logo-vervolg

De Doornweg 10 te Zwolle

Riante woonboerderij met een zeer ruime kavel, gelegen op een prachtige locatie.
ALGEMENE OMSCHRIJVING

De voormalige boerderij “De hooge weide” (bouwjaar 1847) is gesitueerd aan de Doornweg, ten noordoosten van Zwolle. De ruime woonboerderij biedt diverse gebruiksmogelijkheden, waarbij een combinatie van wonen en werken uitstekende mogelijkheden biedt. De oppervlakte van het objekt is zodanig, dat “een landgoed” kan worden gerealiseerd.
Het geheel is goed ontsloten naar de openbare weg en de verbinding met het centrum van Zwolle of de snelwegen A28/A 50 is uitstekend.
De totale perceelsoppervlakte bedraagt 6.96.10 ha. De mogelijkheid bestaat om erf, gebouwen en overige grond met een totale oppervlakte van ca 1.00.00 ha te kopen.

Het objekt is geheel vrij gelegen met een fraai uitzicht over de landerijen en het bevindt zich op loopafstand van de uiterwaarden van de Vecht.
Het oorspronkelijke gebruik van het pand als boerderij is nog terug te vinden in de bijgebouwen en de aanwezigheid van een “deel” aangrenzend aan het woongedeelte.
In de loop der jaren hebben enkele verbouwingen aan de opstallen plaatsgevonden.
Bij aankoop dient rekening te worden gehouden met het feit dat de opstallen gerenoveerd dienen te worden.
Zwolle is een veelzijdige stad met veel voorzieningen, zoals middelbare scholen, HBO instellingen, een levendig centrum, veel sportvoorzieningen, theaters en andere culturele instellingen.


KADASTRALE OMSCHRIJVING

Gemeente: Zwollerkerspel
Sectie:  W
Nummers: 517 groot 3.945 m2 en 518 groot  65.665 m2    
6.96.10 ha totaal  


OBJECT OMSCHRIJVING

Hoofdgebouw

De boerderij is geschikt voor diverse gebruiksdoeleinden, waaronder dubbele bewoning.
De woning is aangesloten op alle nutsvoorzieningen.
Er bevinden zich geen ondergrondse tanks in de grond, behoudens voormalige gierkelders.
Het object is uitgevoerd in steen met deels spouwmuren en het is gedekt met riet. De ramen zijn gedeeltelijk uitgevoerd met isolerende beglazing en de woonvertrekken worden verwarmd middels CV (ketel Nefit HR Combi 1999).
Omdat het een voormalige boerderij betreft, heeft het pand een aantal grote ruimtes, zoals een “deel” die geschikt is voor diverse doeleinden. De tuin aan de voorkant is traditioneel aangelegd. De locatie is schitterend, het perceel is groot en de inhoud van het hoofdgebouw is zeer ruim (afmeting ca 23 x 12 m; inhoud ca. 1.270 m3). De bedrijfsopstallen hebben diverse gebruiksmogelijkheden.

Indeling woongedeelte

Entree; hal met meterkast, woonkamer, slaapkamer, centrale gang, woonkamer v.v. van CV en dubbele beglazing, electrische open haard, eenvoudige keuken (1989) ; kelder, bijkeuken met keukentje, toilet en douche. Vanuit gang toegang tot twee slaapkamers. De deel is nog traditioneel ingericht als Hollandse stal met roosters en een mestkelder.

Eerste verdieping

Vaste trap naar overloop; vier slaapkamers voorzien van CV.


OVERIGE OPSTALLEN

Schuur

Vrijstaande schuur met aangebouwde voormalige melkkamer, met een totale inhoud van ca 650 m3 (afmeting ca 16.5 x 9.5 m).
Het betreft een voormalige veestalling met deels roostervloeren.
Het gebouw is gedekt met abc-golfplaten met riet aan de onderzijde. De achtergevel is in het verleden vernieuwd en de gruppen zijn deels dichtgemaakt.

Garage/Schuur

Uitgevoerd in hout en gedekt met abc-golfplaten. (afmeting ca. 5 x 5 m).

Kapschuur

Uitgevoerd in hout met verharding van tegels en klinkers en gedekt met abc-golfplaten. (afmeting ca.12 x 5 m).

Voorts is nog een oude loods aanwezig en een voormalige hooiberg. Het erf is deels verhard met klinkers en beton . Er is een mestkelder aanwezig met een afmeting van 25 x 5 m (beton).

En er zijn enkele voormalige kuilvoeropslagplaatsen aanwezig. (beton en klinkers).


ALGEMEEN

Planologische bestemming

Volgens het vigerende bestemmingsplan voor het buitengebied van de gemeente Zwolle heeft het objekt de bestemming “agrarisch gebied met agrarisch bouwperceel” (zie bijlage in brochure).
Dit betekent dat bij het wijzigen van de bestemming in een (dubbele) woonbestemming c.q. het verbouwen van de bestaande opstallen, een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk zal zijn.

Overige grond

De mogelijkheid bestaat om de boerderij met landerijen om te vormen tot een landgoed dat gerangschikt kan worden onder de natuurschoonwet (NSW). De minimale oppervlakte is 5 ha en ten aanzien van de inrichting van het terrein gelden een aantal voorwaarden.
Een voordeel van rangschikking onder de NSW is dat bij aankoop van het objekt vrijstelling wordt verleend voor de overdrachtsbelasting (6 % van de koopsom). Tevens gelden fiscale voordelen bij de waardebepaling van de OZB en bij de vermogensrendementsheffing.

Erfdienstbaarheden/Zakelijke rechten

Op het objekt rust een zakelijk recht in het kader van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten behoeve van de Edon en een opstalrecht Nutsvoorzieningen ten behoeve van de Gemeente Zwolle.


VERKOCHT

Deze tekst is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Het rentmeesters- en makelaarskantoor stelt zich echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolkomenheden.