logo-vervolg

Kattenwinkelweg 3 te Zwolle

Landbouwbedrijf met een oppervlakte van ruim 40 ha
ALGEMENE OMSCHRIJVING

In het agrarische buitengebied, aan de zuidzijde van de gemeente Zwolle, gelegen vrijstaande boerderij, bestaande uit een ruime woning met aangebouwde schuur, ligboxenstal, werktuigenberging, jongveestal en mestsilo.

De huiskavel heeft een oppervlakte van 16.46.70 ha en op ca 300 m bevindt zich, in de uiterwaarden van de IJssel een veldkavel met een oppervlakte van 24.33.65 ha.
De huiskavel bestaat uit prima kleigrond met een afslipbaarheids percentage van 25-35 %. De ontsluiting, verkaveling en de ontwatering zijn uitstekend. De binnendijks gelegen gronden zijn deels gedraineerd met een totale oppervlakte van ca 12 ha.
De centrumvoorzieningen van Zwolle bevinden zich op fietsafstand; de afstand tot Zwolle bedraagt ca. 5 km. Zwolle is een veelzijdige stad met allerhande voorzieningen zoals middelbare scholen, HBO instellingen, een levendig centrum, theater, uitgaansgelegenheden en sportaccommodaties.


KADASTRALE OMSCHRIJVING

Gemeente:  Zwolle

Sectie:  U     

Nummers: 

471 groot  14.35.10 ha
525 groot  2.11.60 ha
801 groot 11.51.95 ha
452 groot  8.47.65 ha  
454 groot 4.34.05 ha
Totaal 40.80.35 ha

De waterschapslasten bedragen € 1.186,-

De ruilverkavel Salland-West is afgerond. Vanaf 2011 worden ruilverkavelingslasten in rekening gebracht.


OMSCHRIJVING OPSTALLEN

Woning (1988)

Het woonhuis is uitgevoerd in steen (spouw) en gedekt met pannen. De kap is geïsoleerd en de ramen zijn voorzien van isolerende beglazing.  Het woongedeelte heeft een inhoud van ca. 600 m³. De verwarming vindt plaats middels vloerverwarming en CV en alle nutsvoorzieningen zijn aanwezig, inclusief aansluiting op de rioolpersleiding. In 1997 heeft een royale uitbouw aan de zuidzijde van de woning plaatsgevonden, met uitbreiding van terras en tuin, waarmee het woongenot aanzienlijk is vergroot.

Indeling begane grond

Het woongedeelte bestaat uit: entree via bijkeuken; ruime woonkeuken voorzien van moderne inbouwapparatuur;  woonkamer met open haard en schuifpui naar tuin; hal; toilet; kelder.

Indeling eerste verdieping

Vanuit de hal is er via een vaste trap toegang naar de verdieping met overloop; twee slaapkamers; badkamer met ligbad, douche cabine en toilet.
De vliering is bereikbaar via een vlizo trap.


BEDRIJFSOPSTALLEN

Schuur/veestalling (1988)

Geschakeld met de woning via de bijkeuken, is een schuur gebouwd met een afmeting van ca 35 x 12 m. De wanden zijn van steen en damwandprofielen en de ijzeren spanten zijn voorzien van abc-golfplaten. De veestalling bestaat uit een afkalfstal, 7 groepshokken voor jongvee (roosters) en eenlingboxen. De gierputcapaciteit bedraagt ca 360 m3. De inpandige werktuigenberging met werkplaats heeft een afmeting van ca 10 x 12 m.
Aan de voorzijde is een kantoorruimte aanwezig . 
Aan de zuidzijde bevindt zich een aanbouw met eenlingboxen en strohokken voor kalveren.

Ligboxenstal (1977)

Het betreft een 1 + 1 voerligboxenstal met 66 GV ligboxen en twee krachtvoerboxen. De wanden bestaan uit steen met een geïsoleerde kap (dupanel) en een dakbedekking van abc-golfplaten. De melkstal bestaat uit een 2 x 8 stands, 60 graden (Manus 2002) De melktank heeft een inhoud van 8.000 l. De roosters zijn vernieuwd in 2003. De mestopslagcapaciteit bedraagt ca 200 m3

Jongveestal (1990)

De stal is uitgevoerd in steen en gedekt met abc-golfplaten. De afmeting bedraagt ca 16 x 12 m en de stal is ingericht met 19 GV boxen en 15 JV boxen. De gierputcapaciteit bedraagt ca 385 m3.

Werktuigenberging (1999)

De schuur heeft een afmeting van ca 25 x 12 m en de wanden bestaan uit damwandpanelen met stalen spanten en abc-golfplaten. De betonvloer is geheel onderkelderd en de inhoud van de kelder bedraagt ca 600 m3.

Mestbassin  (1995)

Het  mestbassin (folie) heeft een inhoud van ca 600 m3 . (in 2009 goed gekeurd tot 2013)

Erfverharding

Het erf is verhard met klinkers. Er is een opslagplaats voor vaste mest aanwezig met een afmeting van ca 9 x 6 m en een zaagsel opslagplaats van  ca 9 x 4.5 m.


ALGEMEEN

Volgens het vigerende bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Zwolle heeft het object de bestemming  “agrarisch gebied met agrarisch bouwperceel”. De uiterwaarden hebben de bestemming “gebied van natuurlijke en landschappelijke waarde” en “waterstaatsdoeleinden”) In de structuurvisie wordt de huiskavel aangeduid als “Gemengd landelijk gebied”.

Op het bedrijf is een AMvB  melkrundveebedrijven van toepassing.

De huiskavel wordt via ondergrondse tyleenbuizen voorzien drinkwater naar vlotter drinkbakken.

Er is geen referentiehoeveelheid melkquotum aanwezig en er worden geen toeslagrechten overgedragen.

De afstand van het erf tot EHS gebied (uiterwaarden) bedraagt < 250 m.

In de uiterwaarden bestaat de mogelijkheid om agrarisch weidevogelbeheer uit voeren. Op dit moment is voor alle percelen een overeenkomst gesloten, bestaande uit twee overeenkomsten met een looptijd tot 2012 en 2014. De vergoeding bedraagt thans ca € 430/490/ha met een maaidatum van 14 en 22 juni.

Het bedrijf wordt als geheel te koop aangeboden. Indien er gegadigden zijn, bestaat de mogelijkheid om de opstallen met huiskavel en de uiterwaarden afzonderlijk van elkaar te verkopen.


VERKOCHT

Deze tekst is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.

Het rentmeesters- en makelaarskantoor stelt zich echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolkomenheden.