logo-vervolg

Meppelerstraatweg 5 te Zwolle

Onder architectuur gebouwd jugendstil pand
ALGEMENE OMSCHRIJVING

 

Deze prachtige onder architectuur gebouwde jugendstil woning bevindt zich net buiten het centrum van Zwolle in de wijk Diezerpoort.
Het oorspronkelijk bouwjaar is 1906. In 1988 is de voormalige paardenstal verbouwd tot woning. Het object komt voor op de monumentenlijst van de gemeente Zwolle als gemeentelijk monument.  Een aantal authentieke elementen zijn nog aanwezig.
De achteringang van het perceel bevindt zich aan de Hogekampweg.

Zwolle is een veelzijdige stad met veel voorzieningen, zoals middelbare scholen, HBO instellingen, een levendig centrum, veel sportvoorzieningen, theaters en andere culturele instellingen.

 

KADASTRALE OMSCHRIJVING
 

Gemeente  Zwolle 

Sectie A
nummer 8377 en 8537

grootte 1.107 m2


OBJECT OMSCHRIJVING
 

De woning heeft een inhoud van ca. 1.000 m³ en de verwarming vindt plaats middels CV (HR ketel). De ramen zijn gedeeltelijk voorzien van dubbel glas.Het betreft een zeer degelijk gebouwde woning met steens muren en de kap is gedekt met pannen. Een gedeelte van de oorspronkelijke deel is nog aanwezig, met waaltjes en aan één kant een paardenstal met smeedijzeren hekwerk. Een aantal authentieke elementen zijn bewaard gebleven. De deel is voor vele gebruiksdoeleinden geschikt. Het ruime achtererf is verhard met klinkers en wordt afgesloten met een automatisch hek. Op het terrein is een garage aanwezig van 7 x 4 m. voorzien van een plat dak.
 

Indeling begane grond
Woonkamer; eenvoudige keuken (gedateerd); bijkeuken; hal; twee slaapkamers, waarvan één met wastafel; badkamer met douche en wastafel; toilet; ruime deel met paardenbox.
 

Indeling eerste verdieping
Vaste trap; overloop, slaapkamer met wastafel en enkel glas; toilet en ruime hooizolder.
 

Indeling tweede verdieping
Beloopbare vliering.
 


ALGEMEEN
 

Planologische bestemming
Volgens het vigerende bestemmingsplan van de gemeente Zwolle heeft het object de bestemming “eengezinshuizen”.
 

Erfdienstbaarheden/zakelijke rechten
Het perceel 8537 is voor een klein deel belast met een recht van weg ten behoeve van de bereikbaarheid van de woning  Meppelerstraatweg 7.
 

VERKOCHT
 

Deze tekst is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld.
Het rentmeesters- en makelaarskantoor stelt zich echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolkomenheden.